Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ayuso és investida presidenta de la Comunitat de Madrid amb els vots a favor de Vox

|

- Publicitat -

Isabel Díaz Ayuso ha tornat a ser investida aquest divendres presidenta de la Comunitat de Madrid, gràcies als 77 diputats que sumen el Partit Popular i Vox, malgrat el vot en contra del PSOE, Més Madrid i Unides Podem. En aquest sentit, la líder de Vox a l’Assemblea de Madrid Rocío Monasterio ha complert la seva paraula i ha donat els seus vots del seu grup a Ayuso perquè comencin “a treballar com més aviat millor perquè s’ha perdut un temps valuosíssim”. Tot i que nombroses vegades han repetit que entregarien els seus vots “de franc”, aquest divendres Monasterio ha mostrat algunes de les seves exigències, com derogar les lleis LGTBI vigents a la comunitat i tancar Telemadrid. Ha dit que estan oberts a col·laborar sempre que respectin el seu programa polític. “Som forces polítiques molt diferents. Tenim posicions diferents, però això no hauria de ser un obstacle insalvable per assolir els acords que necessiten els madrilenys”, ha declarat.

El nou mandat d’Ayuso només durarà dos anys, ja que, tot i l’avançament electoral, hi haurà de nou eleccions autonòmiques el 2023. Ayuso governarà en solitari amb un executiu amb nou conselleries i sense vicepresidència. La presidenta prendrà possessió dissabte i els consellers ho faran dilluns.

Et pot interessar  La Fiscalia denuncia per frau fiscal l'empresari Alberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso
Publicitat

Opinió

Minut a Minut