Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

[Àudio] Uns policies nacionals intimiden un defensor de la llengua catalana: “Háblame en castellano!”

La Plataforma per la Llengua ha presentat una denúncia a la Subdelegació del Govern de Girona per sancionar els agents, al·legant que van incomplir el deure de garantir l’atenció en català

Redacció 25/05/2021
El jutge investiga si Salut va poder prevaricar en la vaccinació dels agents de la policia espanyola.

La Plataforma per la Llengua ha informat d’un nou cas de despreci i odi cap a la llengua catalana, i aquest cop per part d’agents de la policia nacional, els quals han intimidat un veí de Banyoles que va ser prou llest de gravar la conversa amb els policies, que li exigien parlar en castellà: “Háblame en castellano. Yo hablo este idioma, el de la bandera”, li diuen.

L’organització en defensa de la llengua catalana ha denunciat els fets, presentant una denúncia a la Subdelegació del Govern de Girona per tal que se sancioni els responsables, al·legant que aquests “van incomplir el deure de garantir l’atenció en català”.

Els fets van passar el mes de febrer, quan l’home catalanoparlant va anar a renovar-se el DNI a la comissaria de la Policia Nacional de Girona i es va adreçar als funcionaris en català. Segons l’afectat, els agents no van mostrar cap predisposició a entendre’l en català.