Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Asens veu “una mica més lluny” la reforma de la sedició i creu que el PSOE no té “bona disposició” per negociar

|

- Publicitat -

El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha declarat que la reforma de la sedició està “una mica més lluny” després que el PP hagi trencat la negociació amb el govern espanyol per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) amb aquesta “excusa”. En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest divendres al matí, Asens ha defensat que sí que hi ha una majoria suficient per modificar el delicte i que el que cal és “posar-se a negociar”. El president de la formació lila a la cambra baixa ha lamentat que “sembla que el que vol fer el PSOE” és que “l’altra part en la negociació accepti el seu punt de partida”. Segons Asens, els socialistes diuen que no hi ha majoria perquè entenen “que la seva proposta és inamovible i definitiva”.

“Això no és una bona disposició per entrar en una negociació”, ha afirmat Asens, que ha defensat que el debat no ha de girar al voltant de les penes del delicte sinó en la definició del que és sedició. “El que no és delicte és un exercici d’un dret fonamental com l’1-O, la sedició té més a veure amb l’entrada al Congrés d’algú amb una metralleta que amb una manifestació”, ha argumentat.

Publicitat

“Alternatives” pel CGPJ

Sobre la ruptura de les negociacions amb el PP per renovar el CGPJ, Asens ha dit que no l’ha sorprès que els populars hagin trobat “una altra excusa”, perquè “no volen renovar” l’òrgan de govern dels jutges. “Crec que no ens hem de precipitar i veure fins on arriba aquest xantatge”, però “aviat” caldrà “plantejar alternatives”, ha defensat el president d’Unides Podem al Congrés.

Et pot interessar  Brussel·les està "buscant solucions" sobre la mediació per al CGPJ arran de l'avenç de Reynders en la candidatura al CoE
Publicitat

Opinió

Minut a Minut