Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Arxiven la multa a un madrileny sancionat amb 600 euros per posar llaços grocs a Carabanchel

Madrileños por el derecho a decidir diu que la policia el va voler “escarmentar”

Agències 27/11/2021
L'estat en què ha quedat l'obra després que s'hagin endut un dels llaços grocs. Imatge publicada el 7 de juliol del 2021. (Vertical)

La Delegació del govern espanyol a Madrid ha arxivat la multa que havia posat a un veí de la ciutat per haver posat llaços grocs al districte de Carabanchel. Segons ha informat l’entitat Madrileños por el derecho a decidir, els fets van tenir lloc el setembre del 2018, quan tres persones, dues d’elles jubilades, van ser identificats per la policia mentre penjaven el símbol en defensa dels polítics independentistes catalans empresonats. Un d’ells, a més, va rebre una multa de 601 euros per suposada desobediència a l’autoritat. La va recórrer i finalment li han comunicat que l’arxivaven perquè havia prescrit.

Madrileños por el derecho a decidir denuncia que es va produir un abús d’autoritat i que la sanció pretenia ser un “escarment” emparat per l’anomenada ‘llei mordassa’. L’entitat va posar en marxa una recol·lecta solidària arran dels fets i ha anunciat que donarà els fons a l’associació de suport als detinguts per l’operació Judes, independentistes acusats de terrorisme per l’Audiència Nacional.