Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Aragonès augura una negociació “complexa i llarga” per a la investidura de Pedro Sánchez

El president del Govern diu que si els independentistes es coordinen, "els resultats seran més positius"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha deslligat l’entesa de la Mesa del Congrés de la investidura i ha augurat una negociació “complexa i llarga”. De fet, no creu que la investidura del socialista Pedro Sánchez estigui “ni més lluny ni més a prop” després dels acords del PSOE amb ERC i JxCat dijous. “Ahir hi va haver un acord i ara comença una negociació absolutament diferent”, ha especificat. En referència als de Jordi Turull, el cap del Govern ha subratllat que “quan tothom s’implica, els acords són millors”. Preguntat per si hi ha marge per fer un front comú independentista per a la negociació de la investidura, ha dit que si es pot fer de forma coordinada, “els resultats seran més positius”.

El president del Govern ha lloat l’acord en l’àmbit de la Mesa del Congrés perquè permet “avenços en l’ús del català, en els drets i llibertats, en la fi de la repressió”. I ha garantit que a partir d’ara seguiran defensant que “és hora de resoldre el conflicte polític amb l’Estat, avançar perquè Catalunya pugui votar el seu futur, perquè acabi la repressió” i també per a abordar altres qüestions de finançament o infraestructures.

Publicitat

Aragonès ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans des de Sabadell, després d’haver visitat la seu de la Creu Roja a la ciutat per conèixer els projectes de soledat no volguda. Des d’aquí, n’ha destacat la feina i ha subratllat que compta amb el suport “econòmic i organitzatiu” de la Generalitat: “És el millor exemple de com un país avança amb un estat del benestar públic”.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut