Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Aragonès a prop del govern i parlament germànic: Tanca el viatge amb una reunió amb el seu ‘think tank’

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, tanca el viatge a Alemanya amb una reunió amb un ‘think tank’ independent que assessora el govern i el parlament germànic. Aragonès mantindrà aquest dijous a la tarda una trobada amb directius i investigadors de l’Institut Alemany de Política Internacional i Seguretat (SWP, per les sigles germàniques). Creat el 1962, també assessora la UE, l’OTAN i l’ONU. D’altra banda, Aragonès encapçala abans, a les 17 hores, la primera reunió de seguiment del Govern sobre la situació a Ucraïna. Serà telemàtica -el president està a Berlín- i el president es connectarà des de la delegació a Alemanya. S’hi abordarà la situació d’Ucraïna i l’emergència humanitària que se’n deriva, sobretot per a les refugiades.

El president del Govern es reunirà amb el subdirector del Stiftung Wissenchaft und Politik (SWP), Günter Maihold, que està especialitzat en l’Amèrica Llatina, Espanya, Organismes Internacionals i Crim Organitzat. També hi serà el soci i investigador sènior Kai-Olaf Lang, especialitzat en l’Europa Central, els països bàltics i els processos d’ampliació de la Unió Europea, i que coneix de primera mà els processos d’independència de països de la Unió Soviètica i l’antiga Iugoslàvia. Tots dos han investigat i publicat articles sobre la situació política de Catalunya els darrers anys.

Publicitat

Prèviament, Aragonès haurà encapçalat la reunió del Govern de seguiment de la situació a Ucraïna. A la trobada telemàtica hi participaran el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; i els consellers i conselleres d’Empresa i Treball, Roger Torrent; d’Economia i Hisenda, Jaume Giró; d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina; d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; de Salut, Josep Maria Argimon; d’Interior, Joan Ignasi Elena; i de Drets Socials, Violant Cervera.

Entre aquestes dues reunions, Aragonès visitarà l’exposició fotogràfica de Joan Biarnés, a Berlín, ‘Shooting from de Heart’. L’artista catalana (1935) és considerada la primera dona fotoperiodista de la península Ibèrica. És la primera vegada que l’obra de la reputada fotògrafa s’exposa a Alemanya.

Aragonès tanca avui l’agenda del viatge oficial a Alemanya, on va arribar dimarts a la nit. El president torna demà, divendres, i ha estat acompanyat per Torrent.

El conseller d’Empresa i Treball, paral·lelament, s’ha reunit aquest dijous amb diverses institucions de l’àmbit de la innovació d’Alemanya per “estrènyer” la col·laboració amb Catalunya. Torrent ha mantingut trobades amb organitzacions com la Plattform Industrie 4.0, Hyundai Cradle, Factory Berlín i Germany Trade & Invest.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut