Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Amnistia Internacional denuncia “les violacions rampants” dels drets humans comeses amb el Pegasus

|

- Publicitat -

Amnistia Internacional (AI) ha demanat a l’Estat espanyol que faci una investigació “exhaustiva i independent” sobre l’ús que fa del programari espia Pegasus. “L’executiu espanyol ha d’aclarir si és o no client del grup NSO“, ha subratllat en un comunicat.

L’octubre del 2019, l’ONG va demanar informació al ministeri de Defensa sobre l’ús d’aquest programa al Centre Nacional d’Intel·ligència, però aquest no va respondre al·legant que es tractava d’informació “dins de matèries classificades”. AI també lamenta que les institucions de la UE no estan aconseguint posar fi “a les violacions rampants” dels drets humans comeses pel programari espia israelià Pegasus. En aquest sentit, ha insistit a demanar a la UE que actuï per acabar “amb aquest abús”.

Publicitat

AI, juntament amb altres organitzacions de la societat civil, ha documentat anteriorment l’ús generalitzat i il·legal del programari espia contra activistes polítics i periodistes d’arreu del món. L’organització demana a l’empresa NSO que tanqui “immediatament” els sistemes dels clients quan hi hagi proves creïbles d’ús indegut de les seves eines.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut