Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Allau de reaccions polítiques després de la suspensió de Borràs

|

- Publicitat -

La majoria de la Mesa del Parlament ha suspès Laura Borràs com a diputada en aplicació del 25.4 del reglament del Parlament. Ho ha fet amb els vots d’ERC, PSC i CUP, que havien demanat la seva aplicació. La secretària segona, Aurora Madaula, ha estat l’única que ho ha rebutjat. Borràs ha sortit de la reunió mentre es debatia i no hi ha participat per evitar un conflicte d’interessos. Tot i això, quan s’ha fet pública la desisió s’ha fet Borràs ha fet un discurs molt crític i contundent davant la resolució.

En Comú Podem ha acusat Junts i la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, de situar “els interessos partidistes” per damunt els del Parlament. En una roda de premsa posterior a l’anunci de la suspensió, el portaveu de la formació, David Cid, ha qualificat el discurs de Borràs de “lamentable”, tot remarcat que la dirigent de Junts “mai hauria d’haver estat presidenta”.

Publicitat

Pel que fa als ultres, Vox de seguida ha exigit escollir una nova presidència del Parlament i ha culpat PSC-Units, ERC, JxCat i CUP-NCG del “vodevil” amb la suspensió de Laura Borràs com a presidenta de la cambra. El portaveu del grup d’ultradreta, Joan Garriga, ha reclamat aplicar l’article 155 de la Constitució per acabar amb el “desgovern” a Catalunya. “És un dia trist i indignant per als catalans”, ha valorat. Garriga ha dit que Borràs “hauria d’haver dimitit i no haver estat suspesa”.

La formació taronja també ha dit la seva. Carlos Carrizosa, ha reclamat la convocatòria d’una “ple específic” per escollir un nou president i evitar una situació d'”interinitat”. A més, Cs demanarà la “reprovació” de la presidenta suspesa, Laura Borràs, pels seus “menyspreus a la institució”. Així, Carrizosa ha acusat Borràs d’abocar la institució a “la inestabilitat”.

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions

Finalment, la portaveu del PPC al Parlament, Lorena Roldán, ha demanat als partits independentistes que deixin a un costat la seva “guerra caïnita”: “No podem permetre que el camp de batalla siguin les institucions”. La dirigent del PPC ha lamentat una nova “jornada nefasta” de la política catalana al Parlament. Roldán ha afegit que la vicepresidenta primera de la cambra, Alba Vergés (ERC), assumirà les funcions de presidenta en funcions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut