Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Abascal, desitjós de repressió, demana portar la tanqueta de Cadis a la UAB

L’extrema dreta protegeix els seus cadells i acusa els manifestants antifeixistes de terrorisme

Carme Garau 25/11/2021
Santiago Abascal, en un acte electoral de Vox / Flickr

L’associació juvenil S’ha Acabat! (Joves per la Defensa de la Constitució) ha organitzat aquest dijous un acte a la UAB per reclamar la seva llibertat davant la suposada opressió que pateixen i ha decidit que no hi havia millor data que el 25N, el Dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones.

Per si això no fos prou greu, el col·lectiu catalanòfob té aliances amb l’unionisme més ranci i l’extrema dreta. Membres de Vox, PP, Cs i Societat Civil Catalana han acudit a l’activitat per defensar els seus cadells de la manifestació antifeixista que s’ha organitzat en contra de la seva presència al campus.

Anteriorment, Santiago Abascal ja havia mostrat simpatia cap aquesta associació, però avui directament ha decidit atacar els seus contraris acusant-los de “terrorisme separatista” i exigint que es porti la tanqueta de les protestes de Cadis a la universitat pública, tot i que els mossos ja defensaven els organitzadors.

“Tot el meu ànim als valents que defensen les seves idees davant les amenaces i agressions dels sicaris de Puigdemont, Aragonès i Colau”, ha expressat en una piulada el president de la formació. Així mateix, creu que cal “una reacció nacional” per “plantar cara i no cedir ni un mil·límetre més”.