Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

Una regidora d’Eivissa, increpada i amençada per un policia espanyol per parlar en català

Claudia Cotaina defensa que és intolerable i un abús de poder: “Que mai us diguin que no podeu parlar en català a Eivissa”

Gerard Gort 30/12/2020
Claudia Cotaina és Doctora en Llengües i Literatures Modernes, a més de regidora.

La regidora de Joventut, Igualtat, Normalització Lingüística i Cementiris de l’Ajuntament d’Eivissa, Claudia Cotaina, ha narrat en un fil a Twitter el mal tràngol que va passar a la comissaria de la policia nacional espanyola per parlar en català.  Segons relata va anar-hi ahir per fer un tràmit relacionat amb el DNI. Primer es va adreçar en català a un agent que li va demanar en castellà què volia però que la atendre correctament fins que després de parlar amb un superior, aquest va sortir i la va increpar “amb fanfarroneria i davant de tothom” recriminant-li que “com se li acudia parlar en català a la Policia” i que a “la propera vegada fes el favor de parlar en castellà, perquè ells no entenen sa ma meva llengua”. Va advertir-la que en cas contrari “no l’atendrien”.

Cotaina denuncia que “no entenen el català i, a més a més, em mereixo una bona reprimenda per haver gosat usar sa meua llengua a sa meua terra”. Afegeix que va dir-li que “no tenia raó i que tothom té dret a adreçar-se a la policia en català aquí. Ni tan sols t’estic dient que que me parlis tu en català, però sí que com a mínim m’entenguis o que hi hagi algú al servei que me pugui entendre. I que no hagi de canviar de llengua perquè sí”.  Per tot plegat conclou que “això no pot tornar a succeir. És intolerable i un abús de poder. Que mai us diguin que no podeu parlar en català a Eivissa. Podeu, a l’àmbit públic i també al privat. És més, l’hem d’usar, tot el que puguem i per tot. Hem de normalitzar l’ús de sa llengua”.

La regidora explica detalladament tot l’episodi en aquest fil de Twitter: