Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Òmnium avisa: “Ja no podem esperar més, ens cal una estratègia unitària”

No és un secret que l’independentisme del carrer va molt per davant del poder institucional i aquesta realitat s’ha confirmat durant la commemoració del primer aniversari de l’empresonament dels Jordis. […]

Aleix Ramirez Morlans 16/10/2018
El Govern; les parelles dels Jordis i els dirigents de l'ANC i Òmnium / ANC

No és un secret que l’independentisme del carrer va molt per davant del poder institucional i aquesta realitat s’ha confirmat durant la commemoració del primer aniversari de l’empresonament dels Jordis. A l’escenari situat a la plaça Catalunya; Marcel Mauri, davant gran part del Govern i representants dels partits, ha avisat que “ja no podem esperar més, ens cal una estratègia unitària”.

El vicepresident d’Òmnium també ha advertit, de cara al judici als presos, que “no callarem davant d’aquesta farsa i no demanarem pas perdó pels drets fonamentals”. Els assistents han interromput el discurs, de forma reiterada, al crit d’Unitat, unitat, unitat.

En el seu torn; Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, ha llegit una carta de Jordi Sánchez, on l’exdirigent de l’entitat i actual diputat de Junts per Catalunya ha animat a l’independentisme a ser “exigent” i ha recordat que “vull sortir de la presó, però no a qualsevol preu.

Paluzie considera “ofensiu” parlar de penes mínimes de 15 anys de presó, “l’Estat fa servir els presos com a ostatges en una guerra que no guanyarà”.