Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

L’obsessió de Cs: exigeix la retirada de llaços i estelades d’un ajuntament que no en té

L’Ajuntament d’Igualada ha rebut un requeriment per part de la Junta Electoral de la zona per retirar els “llaços grocs i estelades” dels edificis municipals abans d’aquest dilluns al migdia. […]

Avatar
Agències 25/03/2019
La façana de l'Ajuntament d'Igualada

L’Ajuntament d’Igualada ha rebut un requeriment per part de la Junta Electoral de la zona per retirar els “llaços grocs i estelades” dels edificis municipals abans d’aquest dilluns al migdia. Es dona el cas que, a la capital de l’Anoia, l’edifici consistorial no té cap dels dos elements sinó una pancarta que exigeix la llibertat dels presos polítics. El requeriment arriba després que Ciudadanos d’Igualada hagi presentat denuncia davant la Junta Electoral de la Zona.

Segons han manifestat fons municipals, el requeriment amenaça al consistori amb sancions de 600 euros si no retiren llaços grocs i estelades, però -diuen les mateixes fonts- únicament es té constància de l’existència d’aquests símbols en equipaments municipals a l’escola de música. L’Ajuntament no té intenció de retirar-los a l’espera de la resolució del recurs, que presentaran en les properes hores.

La moció contra el rei

L’Ajuntament d’Igualada també ha rebut aquests dies la querella de l’Advocacia de l’Estat, que instrueix el jutjat contenciós 3 de Barcelona, per donar suport a la resolució del Parlament que reprovava el rei Felip VI per haver justificat la violència de l’1 d’octubre. La moció va ser aprovada el passat 20 de novembre amb el suport del PDeCAT, ERC, la CUP i Decidim Igualada.

És previst que, en el ple de demà dimarts, l’equip municipal debati sobre quina serà la resposta que es donarà a la querella.