Dimarts, 7 de juliol de 2020 - Edició 712
La República

L’advocat de Ponsatí denuncia “racisme” en els informes de l’excònsol espanyol d’Edimburg

Miguel Ángel Vecino va escriure que Aamer Anwar “defensa que Espanya ha de tornar a ser recuperada per l’islam”

Redacció
Redacció 20/11/2019
Aamer Anwar, advocat de Clara Ponsatí / ACN

“D’origen pakistanès i de religió musulmana, va estar primer al Laborisme d’on va sortir cap al nacionalisme escocès, en no progressar políticament”, “no és molt apreciat per la comunitat pakistanesa, de la qual clarament s’aprofita pels seus objectius polítics, sense que mai hagi fet res per ella realment”, “defensa que Espanya ha de tornar a ser recuperada per l’islam” i “atrau musulmans al Partit Nacionalista Escocès convertint-se en el líder del grup islamista, pretenent amb això tenir un pes polític que òbviament no aconsegueix”. Aquestes són algunes de les frases que es desprenen d’un perfil sobre l’advocat de la consellera a l’exili Clara Ponsatí, Aamer Anwar, redactat pel cònsol cessat d’Edimburg, Miguel Ángel Vecino, un dia després que comencés el judici al procés. Un perfil que s’ha fet públic pels correus electrònics que Vecino enviava al Ministeri d’Afers Exteriors espanyol filtrats per ‘Vozpópuli’ i que Anwar ha qualificat de “racistes”.

“Aquests comentaris són reflex de l’extrema dreta, el feixisme i el dogmatisme racista, la qual cosa no ha de sorprendre, donada la resposta autòcrata a la lluita legítima i pacífica de la independència de Catalunya”, ha denunciat l’advocat al diari escocès ‘The National’. “Les afirmacions que jo faig servir la lluita per la independència com a cavall de Troia per difondre l’Islam serien ridículs si no tinguessin el seu origen en un racisme i un furor tan perillosos i perniciosos. És abominable que aquestes paraules no surtin de les pàgines d’algun comentarista d’extrema dreta, sinó de les persones que es dediquen a la diplomàcia”, ha afegit. I ha conclòs que “els comentaris pensats per provocar por i odi no tindran cap impacte en el resultat de la lluita de Catalunya per la llibertat ni tampoc en el resultat de l’extradició de Clara Ponsatí, que afortunadament es troba en mans del nostre poder judicial. La política d’aquest xiquet és un últim recurs dels que saben que ja ho han perdut tot”.

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, va cessar Miguel Ángel Vecino com a cònsol a Edimburg el passat mes de juny per haver manifestat que Espanya no vetaria Escòcia a la UE en cas d’independència.

Relacionats