Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

L’acció del Parlament Europeu que pot acabar amb la Fundación Francisco Franco

El Parlament Europeu donarà l’última empenta a Espanya perquè il·legalitzi la Fundación Francisco Franco. Estrasburg votarà dijous una resolució que insta als estats membres de la Unió Europea a prohibir […]

Redacció 24/10/2018
Francisco Franco amb Heinrich Himmler el 1940 / Wikipedia

El Parlament Europeu donarà l’última empenta a Espanya perquè il·legalitzi la Fundación Francisco Franco. Estrasburg votarà dijous una resolució que insta als estats membres de la Unió Europea a prohibir de “forma efectiva” les fundacions o associacions que “exaltin i glorifiquin el nazisme i el feixisme”.

El text parteix de la iniciativa de l’eurodiputada italiana Eleonora Forenza i ha estat secundat pels Verds, l’Esquerra Unitària (GUE), els socialistes (S&D), els liberals (ALDE) i també els populars (EPP). “Traduït a paraules de l’estat espanyol, seria equivalent a la prohibició de la Fundació Francisco Franco, per exemple”, ha dit l’eurodiputada Ana Miranda durant la seva intervenció recordant que no existeix una “Fundació Hitler” o una “Fundació Mussolini”. “És una excepció a Europa”, ha denuncia Miranda.