Dimecres, 23 Gener 2019

El PSOE consolida la política del globus sonda: anuncia que vol il·legalitzar la Fundación Francisco Franco

L'executiu estatal "estudiarà" modificar l'article 510 del Codi Penal per considerar un delicte l'apologia del franquisme.

|

La història ens ha ensenyat que no es pot confiar en els socialistes, ni espanyols ni catalans. Des del mític “OTAN, d’entrada no” passant per “apoyaré el Estatut que apruebe el Parlament de Catalunya” fins a l’actualitat. El canvi de Rajoy per Sánchez no només no s’ha notat sinó que els socialistes tornen a fer cants de sirena que esdevenen en mentides.

L’intent d’aprovació dels pressupostos i la gestió del Procés són un exemple. Però ahir mateix va tornar a passar: els socialistes tornen a prometre com estudia il·legalitzar la Fundación Francisco Franco en el marc d’una reforma integral de la Llei de Memòria Històrica. A banda, l’executiu estatal estudia modificar l’article 510 del Codi Penal per considerar un delicte l’apologia del franquisme.

   

Sí, sembla sorprenent i contundent. Però s’ha d’explicar com i per què s’ha formulat la proposta. D’entrada, és la resposta que ha donat el govern espanyol a preguntes al Senat del grup valencià Compromís per evitar donar explicacions la veritable pregunta que versava sobre el fet que no s’hagin presentat els comptes de la Fundación Francisco Franco del 2008 al 2010, ni del 2002 ni del 2003.

Una manera de fugir d’estudi i desviar l’atenció. Però a més, no cal obviar que s’afirma que “s’estudiarà la possibilitat”, és a dir, no s’ha ni plantejat encara. A més, el Gobierno ha afirmat que no pot respondre sobre la qüestió concreta dels comptes perquè “no pot donar informació que afecti la privacitat d’una determinada fundació”. Una cosa que fins i tot el govern de Rajoy sí que va fer.

Però… algú es creu que el PSOE tipificarà com a delicte tot allò que sigui enaltir els valors franquistes? I què passarà amb les fundacions com la Fundación las Hijas de Millán Astray i Capitán Cortés, la Fundación José Antonio Primo de Rivera, la Fundación Yagüe, la Fundación Pro-Infancia Queipo de Pla, la Fundación Blas Piñar, la Fundación Ramiro Ledesma Ramos i la Fundación Serrano Suñer? Què passarà amb els partits com La Falange o altres grupúscles d’ultradreta? Sense anar més lluny… què passarà amb VOX?

A jutjar per l’actitud del PSOE fins ara amb temes relacionats amb el franquisme és d’esperar que tot això sigui fer volar coloms. La nefasta gestió sobre l’exhumació del dictador de El Valle de los Caídos o que el govern de Sánchez hagi fet com el PP i no hagi anul·lat les sentències franquistes ni dut a terme cap reparació de totes les víctimes del franquisme, com el cas del president Lluís Companys.

Tot plegat, molt soroll per a no res.

Seguiu-nos a:

EDITORIAL

OPINIÓ

COLUMNA

MÉS LLEGITS