Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

La ultradreta alemanya dóna suport a les polítiques de Pedro Sánchez

“Espanya ensenya com tractar immigrants il·legals”. Així ho ha exposat en un comunicat la portaveu del partit d’Alternativa per Alemanya (AfD) al Bundestag, Alice Weidel, després que el Govern de […]

Anna Solé Sans
Anna Solé Sans 26/08/2018
Imatge de la portaveu de l'AfD al Bundestag alemany, Alice Weidel / AfD

“Espanya ensenya com tractar immigrants il·legals”. Així ho ha exposat en un comunicat la portaveu del partit d’Alternativa per Alemanya (AfD) al Bundestag, Alice Weidel, després que el Govern de Pedro Sánchez hagi retornat les 116 persones que havien saltat de manera “violeta” la tanca a Ceuta.

Per la ultradreta alemanya la resposta de Sánchez ha estat “bona”. D’aquesta manera, exposen que Espanya “ensenya com es tracta a immigrants il·legals que assalten fronteres i ataquen la policia i el poder de l’Estat”. Weidel ha assegurat que “les imatges d’aquesta acció seran efectives” i ha afegit que “el missatge que no val la pena creuar una frontera de manera il·legal ha de circular per intimidar potencials violadors de fronteres per impedir que posin en risc la seva vida”.

Fer els deures “per una vegada”

Així compara les accions del Govern espanyol amb les que ha fet fins ara Alemanya i creu que “posen de manifest el fracàs estatal de les polítiques migratòries alemanyes”. “No és comprensible que Alemanya, com a economia més potent, no sigui capaç d’acordar convenis d’expulsió amb els estats d’origen i de trànsit quan Espanya els té des de fa dècades”.

Finalment, Wiedel ha demanat al govern federal alemany que faci els deures “per una vegada”.

La portaveu fa referència al fet que Espanya hagi retornat aquesta setmana al Marroc les 116 persones que van saltar la tanca de Ceuta. Per fer-ho, el Govern de Sánchez ha rebuscat un conveni de fa gairebé 26 anys que es va firmar pels aleshores ministres de l’Interior d’amdós països, José Luis Corcuera i Driss Basri. Aquest, contemplava l’expulsió en menys de 10 díes dels ciutadans de països tercers que entressis de manera il·legal a Espanya des de Marroc. Des l’any 1992, només s’havia aplicat de manera excepcional.

Relacionats