Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

La pagesia de Ponent arriba a Barcelona per manifestar-se contra la precarietat del sector

"Pagesia arruïnada, territori i país enfonsat" és el lema de la manifestació, i amb el qual els pagesos volen conscienciar la població de la importància de vetllar pel sector agrari

|

- Publicitat -

El sector agrari de Ponent es manifestarà aquest dimecres, 24 de maig, per tota Barcelona en una marxa per la supervivència del sector agrari, ramader i agroindustrial, que es troba en una situació de precarietat i de risc després que el CHE acordés tancar el regadiu del Canal de l’Urgell i el de Segarra-Garrigues. La pagesia protestarà sota el lema “Pagesia arruïnada, territori i país enfonsat”.

Publicitat

La manifestació s’iniciarà a les 10 del matí al Pàrquing Via Laietana, on arriben els manifestants després de desplaçar-se en autobús des de Mollerussa, i continuarà per la plaça de Sant Jaume i la Delegació del Govern de l’Estat. L’última parada de la marxa serà davant la seu de la Comissió Europea, al passeig de Gràcia. La manifestació està prevista que acabi cap a les 14 hores de la tarda.

La situació d’incertesa que pateixen els treballadors del sector primari arran de la sequera va fer que els pagesos de Ponent, així com els representants dels principals sindicats i cooperatives agràries s’unissin per crear la Plataforma Manifest del Gran Urgell, de la qual va sortir la proposta de manifestar-se a Barcelona. La Plataforma, que va crear-se el passat divendres, 19 de maig, a partir d’una reunió de més de 400 persones del sector, té com a objectiu fer un front comú per exigir ajuts immediats i una millor gestió de l’aigua a les administracions davant la crisi de la sequera.

Amb la protesta, els pagesos volen reivindicar les seves demandes al Govern, així com conscienciar també a la població de la importància de vetllar pel sector agrari, ja que sense les collites de proximitat de fruites o cereals s’haurà de comprar aquests aliments a tercers països, fet que es traduirà, alerten, en un augment considerable dels preus.

Et pot interessar  Lleida demana al govern espanyol posar en marxa una potabilitzadora construïda el 2010 que no ha funcionat mai
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió