Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

La Moncloa ven una actitud dialogant alhora que admet que no hi ha data per la taula de diàleg

L’enèsima contradicció del Gobierno que evidencia que la negociació amb Catalunya mai és prioritària

Agències 15/02/2022
Els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès, reunits a la Moncloa el 29 de juny de 2021

La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, ha fet l’enèsim intent de convèncer l’independentisme que el seu executiu practica un “diàleg” de manera “permanent”. En aquesta línia, des del Gobierno s’han penjat altre cop la medalla i Rodríguez assegura que s’han normalitzat les relacions entre els executius català i espanyol. “No cal la valentia que es reclama”, ha dit en resposta a una pregunta sobre la petició del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la conferència d’aquest dilluns, perquè “ho fem per convicció”.

“Aquest és un Gobierno que acorda i dialoga i que ha aconseguit avançar de manera molt important en les bones relacions amb la Generalitat”, ha conclòs. Les paraules de Rodríguez, tanmateix, s’han anat desinflant i ha admès que malgrat les peticions del president de la Generalitat la pròxima reunió de la taula de diàleg entre els governs català i espanyol “no té data”.

Segons Rodríguez, ara l’executiu espanyol està centrat en “gestionar el que més importa als espanyols i també als catalans”, que és “parlar d’educació, de sanitat i d’infraestructures”. “El diàleg és una realitat que es concretarà quan se celebri aquesta reunió”, ha dit, referint-se a la taula de diàleg que, com és evident, no és prioritària.