Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

La justícia oficialitza la repressió contra Catalunya: Presó pels set membres dels CDR

El jutge Manuel García Castellón acusa els activistes de preparar accions terroristes per l’aniversari de l’1 d’octubre

Redacció
Redacció 26/09/2019
Imatge d'arxiu d'un jutge

El jutge Manuel García Castellón ha decretat presó provisional, sense fiança, pels set membres dels CDR detinguts el passat dilluns en el marc d’un operatiu de la Guàrdia Civil. El magistrat de l’Audiència Nacional ha fet cas de la petició de la Fiscalia i acusa els activistes de pertànyer a grups de “naturalesa terrorista”, com també preparar accions de cara a l’aniversari de l’1 d’octubre.

García Castellón considera que hi ha indicis que els set arrestats formen part d’ERT (Equips de Resposta Tàctica), “una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, incloses les violentes”. El jutge no incorpora el delicte de rebel·lió que constava a la nota que va difondre dilluns la fiscalia. García Castellón entén que la “gravetat de les penes que comporten els delictes que se’ls imputen, la capacitat de destruir proves”, la possibilitat de fugida i de reiteració delictiva justifiquen la presó.

El magistrat ha adoptat les mesures cautelars que sol·licitava la fiscalia que ha demanat presó incondicional per a tots ells i els ha acusat de delictes de tinença d’explosius, conspiració per a estralls i integració a organització terrorista “amb la finalitat de subvertir l’ordre constitucional i alterar greument la pau pública”. Els lletrats d’Alerta Solidària, que porten la defensa de cinc d’ells, han intentat demostrar durant l’interrogatori que la seva entrada a presó no era necessària, ja que són “persones normals”.

Relacionats