Dissabte, 11 de juliol de 2020 - Edició 716
La República

La JEP declara vacant l’escó de Torra com a diputat del Parlament

Una nova decisió que mostra com l’estat espanyol segueix perseguint l’independentisme i mostra que no tenen aturador

Avatar
Agències 10/01/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, al Saló de sessions durant la compareixença davant el ple del Parlament, el 4 de gener del 2020. (Horitzontal)

La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha declarat aquest divendres vacant l’escó del president de la Generalitat, Quim Torra, com a diputat del Parlament, en compliment del que es disposa per la Junta Electoral Central (JEC).

En una resolució, recollida per Europa Press, la JEP estableix que ha de “expedir-se la credencial a favor de Don Ferran Mascarell i Canalda” perquè assumeixi l’escó vacant en la Càmera catalana, ja que és el següent de la llista de JxCat.

Trasllada aquesta decisió al mateix Torra, al Parlament i a JxCat, PP, Cs i Vox, i afegeix que contra aquest acord “no cap la interposició de recurs”.

Amb aquesta resolució, la JEP ha rebutjat l’escrit que ha presentat Torra davant aquest organisme demanant-li que suspengui l’execució de la seva inhabilitació fins que el Suprem “es pronunciï sobre l’incident de mesures cautelars”.

 

La JEP fa referència a la decisió del Tribunal Suprem d’aquest mateix divendres de ratificar la resolució de la JEC que exigeix retirar l’acta de diputat a Torra i rebutja el recurs presentat pel president davant aquest organisme perquè “aquesta Junta manca de competència per acordar la suspensió d’un acord de la JEC, i més quan el Tribunal Suprem, òrgan competent per haver acordat la suspensió, ja ha rebutjat la mateixa pretensió”.

 

REBUTJA LA SEVA INHABILITACIÓ

Després de la resolució del Suprem, Torra ja ha reiterat en una declaració institucional que rebutja la seva inhabilitació, i ha reivindicat que és “diputat del Parlament i president de Catalunya”, ja que considera que la Càmera catalana és l’únic que pot decidir qui perd la condició de diputat a través dels mecanismes previstos en el seu reglament.

 

També ha comparegut el president del Parlament, Roger Torrent, que ha sostingut que la JEC no és competent per inhabilitar com a diputat al cap de l’Executiu, que continua sent “diputat de ple dret”, perquè no es compleixen els supòsits que preveu el Reglament del Parlament perquè deixi de ser-ho.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relacionats