Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

La hipocresia de Rivera: Vol protegir les mascotes però a favor del sadisme amb els toros

Rivera a favor del sadisme dels toros i defensor de les mascotes per interès electoral El president de Cs, Albert Rivera, s’ha mostrat contrari a subvencionar les curses de braus […]

Joan Puig
Joan Puig 20/04/2019

Rivera a favor del sadisme dels toros i defensor de les mascotes per interès electoral

El president de Cs, Albert Rivera, s’ha mostrat contrari a subvencionar les curses de braus però també ha rebutjat la prohibició de la tauromàquia. En una entrevista aquest dissabte al programa ‘Como el perro y el gato’ d’Onda Cero, Rivera ha afirmat que no li agraden les curses de braus però ha dit que s’ha de regular amb “respecte” i “diàleg sensat”. Segons el líder del partit taronja, amb el temps l’evolució de la societat pot fer que desapareguin però ha argumentat que cal evitar debats “de blanc o negre o d’ara mateix o mai”. Rivera ha explicat que dins del seu partit hi ha moltes sensibilitats en relació a la tauromàquia i ha dit que només proposen iniciatives sobre el benestar animal que tinguin consens. Cs ha limitat les seves propostes durant la campanya del 28-A a la protecció dels animals de companyia. En aquest sentit, Rivera ha proposat una llei de protecció per a les mascotes i ha reconegut que podria entendre’s amb Podem per impulsar-la, ja que creu que hi ha majories parlamentaries amplies per fer-ho.

Rivera a favor de “la fiesta nacional”, tot sadisme

Divendres tant Rivera com el líder de Podem, Pablo Iglesias, van fer actes electorals centrats en el benestar dels animals i envoltats de gossos. Rivera va proposar que hi hagi un agreujant al Codi Penal perquè les penes per haver maltractat o assassinat animals siguin de més de dos anys i els condemnats hagin d’entrar a la presó. Cs també vol imposar multes de 30.000 euros a aquelles persones que abandonin animals de companyia i modificar el Codi Civil perquè una mascota deixi de ser un bé embargable.

Rivera prefereix el sadisme del toros a les mascotes

A banda, Rivera també va proposar la creació d’un registre nacional sobre adopcions d’animals per facilitar l’adopció. A més, Rivera es va comprometre a facilitar que els animals puguin estar als espais tant públics i privats -transport públic, restaurants, hotels- perquè “són part de la família”. El líder de Cs va afirmar que vol que Espanya sigui un “paradís” per a les mascotes.

Relacionats