Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Investiguen el grup de ‘La Razón’ o ‘A3Media’ per la suposada contractació de Villarejo

El jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha obert una altra peça separada del cas Tàndem que implica al ‘Grupo Planeta’

Agències 01/08/2019
El comissari Villarejo, en una imatge d'arxiu

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha obert una altra peça separada del cas Tàndem per investigar la presumpta contractació de José Manuel Villarejo per part del Grupo Planeta, segons han confirmat fonts jurídiques.

El titular del Jutjat Central número 6 inclou una nova línia d’investigació del cas Villarejo i conforma l’onzena peça que estaria destinada a investigar si el Grupo Planeta (propietari de ‘La Razón’ o ‘A3Media’) hauria encarregat els serveis de l’excomissari en presó preventiva des del novembre del 2017 per obtenir informació sobre el Grup Zed Worlwide i Kiss Fm.

Tot això després que l’expresident de Zed Javier Pérez-Dolset advertís al mateix jutge el passat 15 de juliol a l’Audiència Nacional -que també instrueix la fallida d’aquesta empresa- que havia rebut dos àudios en què el conseller general del Grupo Planeta, Luis Elías, reconeixeria els seus contactes amb Villarejo.

Segons van informar fonts jurídiques sobre la declaració, Pérez-Dolset va explicar que en un dels enregistraments se sent diverses persones parlant i s’identifica Elías. Suposadament, el directiu de Planeta hi afirma que va contractar el comissari jubilat perquè investigués si l’amo de Kiss FM, Blas Herrero, hauria beneficiat l’àrbitre que va dirimir el litigi que tenia amb el grup editorial.

Fons opacas a Panamà

Pel que fa a l’altre àudio, l’expresident de la mercantil tecnològica va manifestar que en aquesta conversa es pot sentir com l’alt càrrec de Planeta admet que tenia documentació i correus electrònics de Pérez-Dolset, a més d’una suposada fabricació de proves falses sobre diner negre de l’empresari a Panamà per fer-li xantatge en l’operació de venda de Zed.

Elías va declarar com a testimoni el juliol del 2017 davant el jutge instructor, en el marc de la causa oberta per la fallida de Zed Worlwide, i va assegurar que el document que va aportar per denunciar aquests fons opacs era vàlid, de la mateixa manera que va indicar que va rebre aquesta informació a través d’un correu electrònic d’una persona que no va voler identificar. Per la seva banda, Pérez-Dolset va presentar una querella contra el conseller general de Planeta per presumpta falsificació de proves.

Després de la revelació de Pérez-Dolset durant la declaració de fa dues setmanes, el jutge García Castellón li va requerir el material per poder-ne analitzar el contingut, segons les fonts consultades. Ara, el magistrat instructor ha acordat investigar si en aquesta suposada contractació de Villarejo s’hauria comès un delicte.