Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Iñarritu evidencia la “laxitud” de la policia espanyola davant l’enaltiment del nazisme

El Gobierno confirma, en resposta a les preguntes del diputat de Bildu, que la policia no ha denunciat a cap assistent del polèmic acte dels neonazis en homenatge a la División Azul

Àlex Huguet 19/03/2021

Un cop més, les preferències de la policia espanyola han quedat demostrades. El 15 de febrer, el diputat basc Jon Iñarritu va registrar unes preguntes al Congreso de los Diputados sobre la nul·la actuació de la policia durant l’acte que van dur a terme 300 neonazis en homenatge a la División Azul, on es van recollir declaracions tan esbojarrades com l’afirmació que l’enemic “és el jueu”.

En aquest sentit, el Gobierno ha confirmat a través de la seva resposta, que la policia “no va registrar incidents, ni actes que pertorbessin la seguretat ciutadana”, a banda que “no es va denunciar cap assistent”. El diputat de Bildu conclou, doncs, que “per la policia, els discursos d’odi i l’enaltiment del nazisme no són ni tan sols una incidència ni mereixen ser denunciats”. En una piulada a Twitter, Iñarritu ha evidenciat la “doble vara de mesurar i la laxitud davant els discursos d’odi per part dels ultres”.