Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Giró afirma que malgrat que els pressupostos s’aprovin, no estarà “completament satisfet”

El conseller d’Economia ha afirmat que “governi qui governi a Madrid” a Catalunya li aniria millor com a estat independent

Redacció
Redacció 22/11/2021
Jaume Giró, el conseller d'Economia i Hisenda, defensant els seus pressupostos abans que passin a votació el 22 de novembre

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha defensat els pressupostos de la Generalitat abans que passin a votació. Ha afirmat que “no són els millors pressupostos que podem tenir”, però ha matisat que sí que són “els millors que es poden tenir en aquest moment”.

Giró ha lamentat la vulneració de drets i llibertat contra tots aquells que posen “en perill la unitat de la pàtria” i que l’Estat porta al límit elements com “la veritat”, per oposar-se. El conseller d’Economia ha dit que “som independentistes perquè no estem disposats a renunciar-hi”, però també ha afegit que “governi qui governi a Madrid” a Catalunya li “aniria millor” com un estat independent.

Ha reivindicat “el dret a donar-nos les lleis que vulguem” i diu que si poguéssim disposar de tots els recursos que generem, “seríem un poble més solidari”. Giró ha dit que són uns pressupostos verds, feministes inclusius i sensibles, perquè 3 de cada 4 euros aniran destinats a la reactivació social i econòmica.

Giró ha conclòs afirmant que “no n’hi ha prou amb demanar més”, sinó que cal dir com s’obté aquest augment. Així, ha instat al Parlament a què li diguin, amb honestedat, d’on ha de sortir aquesta xifra.