Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Facebook, Youtube i Instagram bloquegen Bolsonaro per associar la covid amb la sida

El líder d’extrema dreta, que basa el seu discurs en la desinformació, ha estat acusat de “crims contra la humanitat” per la seva gestió de la pandèmia

Redacció 26/10/2021

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, és conegut per les barbaritats afirma, sovint, basades en informacions falses. Aquesta vegada ha assegurat que els vacunats contra la covid-19, que sobrepassen als 100 milions al Brasil, “estan desenvolupant la síndrome d’immunodeficiència adquirida (SIDA)”, segons expliquen a El Periódico.

Les polèmiques declaracions han fet que Facebook i Instagram bloquegin l’enregistrament del seu polèmic directe. “Les nostres polítiques no permeten acusacions que les vacunes de la covid-19 maten o poden causar danys greus a les persones”, ha assenyalat l’empresa. Així mateix, Youtube ha suspès el canal de Bolsonaro durant una setmana per violar les “directrius de desinformació mèdica” en afirmar que “les vacunes no redueixen el risc de contreure la malaltia i que causen altres malalties infeccioses”. Des de la plataforma adverteixen que si reincideix en la divulgació de notícies falses, no podrà utilitzar el seu canal durant tres mesos. La setmana passada, el president va ser acusat de “crims contra la humanitat” per la seva gestió de la pandèmia, però sembla que ni tan sols l’informe impulsat pel Senado del Brasil li atura als peus.