Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Bolsonaro acusat de “crims contra la humanitat” per la seva gestió de la pandèmia

Un informe assegura que el president d’extrema dreta va deixar, de manera intencionada, que el coronavirus arrasés el país en un intent fallit per a aconseguir la immunitat col·lectiva i reactivar abans l’economia

Redacció 20/10/2021
Jair Bolsonaro

Una comissió del Senado del Brasil acusarà el president del país de “crims contra la humanitat” per la seva gestió de la pandèmia de COVID-19, segons afirma The New York Times. Ho farà mitjançant la publicació d’un informe que assegura que Jair Bolsonaro va deixar que el virus es propagués arreu del país amb l’objectiu d’aconseguir la immunitat col·lectiva i reactivar així l’economia en el menor temps possible.

L’informe també considera que cal presentar càrrecs penals contra unes altres 69 persones, inclosos tres dels fills de Bolsonaro i nombrosos funcionaris actuals i anteriors del govern brasiler. Inicialment, pretenien imputar el president per càrrecs d’homicidi en massa i genocidi contra els grups indígenes de l’Amazones, una zona on el virus va arrasar bona part de la població, però alguns senadors consideraven que les acusacions no havien d’anar per allà.

Tot plegat, les acusacions apareixen en un informe de gairebé 1200 pàgines que assenyala les polítiques de Bolsonaro com a motiu de la mort de més de 300.000 brasilers, la meitat de la xifra de morts per coronavirus del país.