Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

El PSC diu que estudiarà l’esmena d’ERC a la B-40, però insisteix que la seva posició “és la que és”

Mentre ERC busca arribar a un consens polític ampli, el PSC presumeix el seu immobilisme: “No volem estudiar res més, volem que s’apliqui i que s’executi el pla de mobilitat del Vallès”

Redacció 24/01/2023
Roda de premsa de la portaveu del PSC-Units, Alícia Romero Data de publicació: dimarts 24 de gener del 2023, 11:51 Localització: Barcelona Autor: Gerard Artigas

El PSC assegura que estudiarà l’esmena que ERC ha presentat en la seva moció sobre la B-40, o el Quart Cinturó, tot i que continuen mantenint la seva posició de bloqueig tot insistint que la seva posició “és la que és” i que “no és temps d’estudi, és temps d’executar”, tal com ha manifestat la portaveu del partit, Alícia Romero. El text dels socialistes, que es votarà en el ple del pròxim dijous, 26 de gener, insta el Govern a fer efectiu el conveni per la Ronda Nord el primer trimestre de 2023. D’altra banda, l’esmena que ERC ha registrat proposa “estudiar totes les propostes de millora viària possibles, incloent-hi la Ronda Nord”. Independentment que el PSC accepti l’esmena o no, Romero afirma que aquesta moció “no tanca” la negociació de pressupostos i reitera que encara hi ha moltes altres diferències en les negociacions, més enllà del Quart Cinturó.

“No volem estudiar res més, volem que s’apliqui i que s’executi el pla de mobilitat del Vallès”, ha dit Romero, tot insistint que la ronda nord va aprovar-se amb l’executiu format per ERC i JxCat el 2021 i que ha estat avalada pel territori. De fet, la dirigent dels socialistes reitera que en aquell moment “ja es van estudiar diverses possibilitats i es va arribar a una conclusió” i lamenta que s’han perdut “moltes oportunitats”. No obstant la posició de bloqueig, la portaveu assegura que els socialistes examinaran les esmenes presentades per ERC, i també les que ha registrat JxCat.

Els republicans han presentat aquesta esmena per a “mirar de trobar el punt que condueixi a l’ampli consens polític i també territorial” en la mobilitat al Vallès, “a partir de totes les opcions possibles, sense excloure’n ni imposar-ne cap”. “Si ERC s’ha mogut, ho sabran ells, nosaltres no estem per a valorar els seus moviments polítics“, ha afegit Romero, segons recull l’ACN.

De totes maneres, el PSC continua posant pals a les rodes, i subratlla que la B-40 no és l’única diferència que hi ha entre ells i els republicans per a negociar els pressupostos, de manera que, tot i arribar a un acord sobre aquest projecte, encara s’haurien de debatre i negociar altres qüestions, entre elles el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport; l’augment del 7% en les tarifes de serveis socials per a millorar salaris dels professionals o el desplegament de la llei de la ciència per arribar a l’1% del pressupost el 2031. Romero ha defensat que no s’aixecarà de la taula, però que, al capdavall, correspon a Aragonès “ser capaç de cercar suports i de seduir”. I ha subratllat: “No ho està aconseguint amb el PSC ni amb altres grups”.