Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

El president del Tribunal Europeu de Drets Humans preocupat per les trampes del TC espanyol

|

- Publicitat -

La justícia espanyola torna a estar qüestionada

Publicitat

El president del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), Linos-Alexandre Sicilianos, recorda que els estats tenen “l’obligació” de “facilitar” l’accés al tribunal. En resposta a una pregunta de l’eurodiputada d’ERC Diana Riba sobre les suposades traves que el Tribunal Constitucional posa als líders independentistes empresonats per accedir al tribunal amb seu a Estrasburg, Sicilianos ha assegurat en una intervenció al subcomitè de Drets Humans de l’Eurocambra que si els arriba una “demanda” d’aquest tipus “abordaran” la qüestió. “El tribunal haurà d’investigar i constatar si hi ha una infracció”, ha dit el president del tribunal, que ha afirmat que ja hi ha precedents de casos en què s’ha dificultat l’accés de presos al TEDH.

Durant la sessió del subcomitè, Riba ha preguntat al president del TEDH si el tribunal té “mecanismes” per detectar casos en què es pot estar obstaculitzant l’accés de persones empresonades al tribunal, en referència a la suposada estratègia del Tribunal Constitucional d’admetre recursos dels líders independentistes empresonats per impedir que arribessin al tribunal d’Estrasburg.

Et pot interessar  El Parlament Europeu debatrà dilluns la possibilitat d'incorporar el català com a llengua de treball als plenaris malgrat les reticencies del PSOE
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió