Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El Gobierno premia el nacionalisme espanyol més ranci: 30.000 euros per a un torero franquista

El Gobierno, a través del ministeri de Cultura i Esport, ha premiat amb 30.000 euros el torero franquista Juan José Padilla. Es tracta de la dotació econòmica que acompanya el ‘Premio […]

Redacció 07/11/2018
El torero Juan José Padilla, amb la bandera franquista

El Gobierno, a través del ministeri de Cultura i Esport, ha premiat amb 30.000 euros el torero franquista Juan José Padilla. Es tracta de la dotació econòmica que acompanya el ‘Premio Nacional de Tauromaquia’ que, enguany, recau sobre ell “en reconeixement a una extraordinària carrera de vint anys, en què ha aconseguit incontestables triomfs en les principals places del món”. Fa sis anys que existeix aquest guardó, és a dir, s’han gastat 180.000 euros en premis a una pràctica que a Catalunya ha estat prohibida en contra del maltractament animal.

A banda de ser conegut per haver patit 39 envestides d’un toro (cosa que li ha deixat el cos pràcticament desfigurat, pegat a l’ull inclòs), Padilla va fer-se especialment mediàtic quan el setembre del 2017 va passejar per una plaça de toros de Jaén amb una bandera franquista penjada al coll.  Davant les crítiques, va tenir la barra de dir que s’havia equivocat i sembla que el Gobierno se’l va creure.