Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El Black Music Festival anuncia els primers caps de cartell: Lady Blackbird i The Temptations Review

En la seva 21a edició comença apostant per dos gran noms de la música negra internacional

Sílvia Reyner 01/12/2022
El grup The Temptations Review. Fotografia: Black Music Festival

El Black Music Festival ha anunciat avui els dos primers caps de cartell de la seva 21a edició i ha començat apostant per dos dels grans noms de la música negra internacional. Es tracta de Lady Blackbird i The Temptations Review. Aquest últim grup, compost per cinc excel·lents vocalistes, actuarà dirigit per Glenn Leonard per tal d’oferir al públic l’homenatge més autèntic i talentós del món als originals The Temptations. Leonard és el llegendari antic tenor principal del grup, de manera que la virtuositat està assegurada. La banda farà un únic concert en tot l’Estat i serà el 25 de març a l’Auditori de Girona en el marc d’aquesta nova edició del Black Music Festival.

Pel que fa a Lady Blackbird, fa temps que s’ha guanyat la categoria de nova dama del jazz. Va treure el seu primer single ‘Fix it’ dos dies després de l’assassinat racista de George Floyd d’any 2020. La coincidència va convertir la cançó en un himne per al moviment Black Lives Matter. El 2021 va publicar el seu primer disc, Black Acid Soul, una atrevida i contemporània mescla de música soul amb jazz acústic i folk nord-americà. El concert que durà a terme al Black Music Festival serà l’11 de març, també a l’Auditori de Girona.

Les entrades dels dos concerts ja estan a la venda al web del festival. D’altra banda, el Black Music Festival acollirà l’espectacle Disco Fever de la Black Music Big Band amb l’Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines el dia 17 de març a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí.