Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

Dolors Sabater en contra de donar cobertura a VOX

|

- Publicitat -

La CUP-UNCPG ha anunciat avui en una roda de premsa que presentarà un recurs per impugnar el pla de cobertura de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a la Junta Electoral Central. La formació argumenta que un servei públic no hauria de donar cobertura a un partit que empara els discursos d’odi com és VOX. Tot i que reconeixen que el més probable és que la JEC hagués acabant obligant a la CCMA a donar cobertura a VOX, consideren que calia un posicionament clarament antifeixista per no participar de la normalització dels discursos que promouen l’odi.

Publicitat

Per aquest motiu, els anticapitalistes s’acullen a la legislació internacional per interposar el recurs, ja que aquesta és prolifera en les manifestacions contra els discursos d’odi i contra la discriminació. També argumenten que la llibertat d’expressió no és un calaix on hi cap tot, sinó que té sentit per a protegir les crítiques al poder, però no pot emparar discursos discriminadors contra col·lectius concrets.

Per això, tornen a apel·lar a la responsabilitat col·lectiva dels partits i candidatures que participaran d’aquestes eleccions i els convoquen a una reunió aquesta propera setmana per constituir el Pacte Nacional Antifeixista (PNA) i adoptar el compromís ferm de defensar els drets fonamentals. També han proposat un codi deontològic aplicat al reglament del Parlament i a la campanya elaborat per les organitzacions de Drets Humans que permeti controlar i prohibir discursos d’odi durant la campanya i la legislatura.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut