Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Díaz agraeix a “totes les formacions” que hagin fet possible l’acord amb Sumar: “Espanya volia que ens donéssim la mà”

La líder de Sumar evita referir-se a Podem ni al veto a Irene Montero en l'acte de presentació de la coalició

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol i candidata a la presidència, Yolanda Díaz, ha agraït a “totes les forces” que hagin fet possible l’acord amb Sumar. “No només han estat a l’altura de les circumstàncies, sinó que han donat el millor de si mateixes per entendre que Espanya volia que ens donéssim la mà“, ha reivindicat l’endemà que s’hagi registrat una coalició amb una quinzena de formacions, entre les quals Podem.

Publicitat

En un acte de presentació de la coalició, Díaz no ha fet cap referència a Podem ni a la reclamació d’aquesta formació que incorpori a les llistes a la ministra d’Igualtat Irene Montero. Díaz ha assegurat que “la política ha de deixar de ser un problema per al comú de la gent” i s’ha mostrat convençuda de la victòria en el 23-J.

“Avui sumem més que ahir”, ha dit Díaz, qui ha destacat que “no havia passat mai en democràcia” i que totes elles “volen sumar des del nord, al sud, a l’est i a l’oest, disposades a guanyar el país”.

Díaz ha donat les gràcies als equips negociadors de totes les formacions, que considera que “s’han deixat la pell per fer possible el millor acord polític per a Espanya”. I igual que prèviament ho havia fet el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha destacat l’aportació de Josep Vendrell.

“No diré que ens votin per por”

“Jo no li diré a ningú que ens voti per por, demano que ens votin amb esperança”, ha assegurat, “no hem vingut a agitar fantasmes”. Díaz s’ha mostrat convençuda que guanyaran les eleccions del 23-J per “construir un nou acord de país”.

Et pot interessar  Sumar ja busca excuses per evitar tenir una veritable amnistia

La candidata també ha carregat contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de qui ha dit que “desconeix” la realitat laboral, social i econòmica del país. “Menteixen i fan soroll perquè no tenen res a oferir als espanyols”, ha reblat.

Abans de la intervenció de Díaz, Urtasun ha defensat que l’acord és “ampli”, “divers” i “robust”, i ha destacat que ha estat possible perquè fa un any que s’hi està treballant.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió