Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Podem es presentarà a les eleccions amb Sumar, tot i les desavinences

Sumar no aclareix si les llistes inclouran la ministra d'Igualtat, Irene Montero, que segons Podem pateix un veto "injust"

|

- Publicitat -

Acord entre Sumar i Podem. Després de setmanes de tenses negociacions, les formacions han anunciat que es registraran “aquesta tarda” com a coalició per les eleccions generals del 23 de juliol. Tanmateix, des de Sumar no s’ha aclarit si les llistes inclouran la ministra d’Igualtat, Irene Montero, víctima, segons Podem, d’un veto “injust” per part de la plataforma de Yolanda Díaz.

Publicitat

En unes fonts que ha distribuït pocs minuts després d’escoltar la secretària general de Podem, Ione Belarra, donant per fet que les dues formacions concorreran juntes a les eleccions del 23-J, Sumar ha afirmat que “la presència i la representació de Podem està àmpliament garantida, com no podria ser d’una altra manera”, a la proposta que ha posat sobre la taula.

Evitar el desgavell d’Andalusia

En tot cas, Sumar ha advertit que “no acceptarà” que Podem “ens porti a l’escenari d’Andalusia”, de les últimes eleccions autonòmiques, en què Podem i Adelante Andalucia van haver de concórrer per separat perquè van intentar registrar la coalició pocs minuts després de l’hora límit. “La coalició es registrarà aquesta tarda”, sosté Sumar, perquè “el país ens està esperant”.

És la reacció de Sumar a la compareixença de la secretària general de Podem, Ione Belarra, que ha garantit que la seva formació concorrerà a les eleccions amb Sumar, però ha advertit que l’acord “encara no està tancat” pel veto “injust” de la plataforma de Yolanda Díaz a la presència de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a les llistes. “Se’ns ha demanat, un cop més, sacrificar el nostre principal actiu polític” i “ens sembla una injustícia i un error polític”.

Et pot interessar  Asens, crític amb el relat de l'ANC durant la Diada
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió