Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Demana si les classes d’un màster de la UAB són en català i la resposta indigna les xarxes socials

Els usuaris exigeixen explicacions a la universitat pública i, fins i tot, la dimissió de la docent per la poca professionalitat

Redacció 11/11/2021

La setmana passada va dimitir el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jordi Juanico, “perquè obligaven a impartir-la en castellà i prohibien el material en català” al màster que impartia. En veure l’escàndol que havia suposat, la universitat pública ha fet marxa enrere i ha canviat la seva posició: Juanico pot fer les classes en català.

Una opció que no contempla el màster de Globalización, desarrollo y cooperación. Però el que vertaderament ha suposat una nova onada d’indignació a Twitter és la resposta rebuda quan Jordi, interessat en aquests estudis, escriu al correu per demanar si s’imparteix en català. Com li contesten que no, l’usuari comparteix una reflexió on argumenta que “el primer punt” en la cooperació és “respectar les persones i cultures autòctones amb la idea de no interferir ni variar els costums ni la manera de ser dels habitants”.

Així mateix, li retreu que “si a Barcelona no es pot anar a la universitat a fer classe en català” és perquè la “prioritat deu ser cobrar els 1.750 € d’inscripció més tasses” i no pas la protecció de la llengua. Finalment, li confirma que no l’interessa el projecte. La resposta de la professora Maite Sirera ha deixat tothom amb un pam de nas: “A mi tampoc m’interessa la teva opinió”. Categòrica i poc professional, la rèplica ha estat compartida a les xarxes socials, on els tuitaires demanen explicacions a la universitat i, fins i tot, la dimissió de la docent.