Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Dimiteix un professor de la UAB per no poder impartir les classes d’un màster en català

El docent assegura que la UAB li prohibia utilitzar material en català: “Tenim un problema gros com a cultura i com a nació si continuem per aquest camí”

Àlex Huguet 05/11/2021

Resignar-se o dimitir. Aquest és el dràstic dilema al qual s’ha enfrontat un docent de la UAB que no ha pogut exercir de professor d’un màster perquè no se li ha permès impartir-lo en català. Així ho ha denunciat el mateix docent, Jordi Juanico, en un missatge a Twitter, on assegura que ha abandonat la docència del màster “perquè obligaven a impartir-la en castellà i prohibien el material en català” i evidencia el fet que “cada vegada s’està menystenint més la nostra llengua amb les excuses de la internacionalitat”.

Amb tot, Juanico lamenta haver de dimitir en aquestes circumstàncies, i està convençut que anunciar-ho per xarxes segurament li farà perdre “prestigi acadèmic i diners” davant un fet greu en matèria de preservació de la llengua: “Fer-ho públic potser ajuda a pensar que tenim un problema gros com a cultura i com a nació, si continuem per aquest camí”.