Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La UAB fa marxa enrere: Es disculpa i permet impartir classes en català a un professor que havia dimitit

Amb l’ajuda de la Conselleria d’Universitats, l’organització del màster es va reunir amb el professor admetent que les instruccions eren “del tot inapropiades”

Àlex Huguet 10/11/2021

El poder de les xarxes socials no només sol tenir connotació negativa; també ajuda a donar veu a injustícies que a vegades acaben amb final feliç. És el cas d’un professor que a principis de novembre va denunciar que s’havia negat a impartir un màster a la Universitat Autònoma de Barcelona perquè l’obligaven a fer-lo en castellà.

Aquest mateix dimarts a la nit, el professor Jordi Juanico ha explicat que la UAB ha fet marxa enrere i que des de l’organització del màster “em van escriure per explicar-me que canviaven d’opinió, que entenien el seu error i que podia fer les classes en català i oferir material als alumnes”. Juanico també explica que va rebre l’ajuda de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, els quals van aconseguir reunir-lo amb la UAB a la mateixa seu de la Conselleria. Amb tot, assegura que des de la UAB van admetre que “les instruccions sobre el màster eren del tot inapropiades”, expressant la recent voluntat d’implementar una política lingüística que impulsi més el català, també a estudiants estrangers.

Amb tot, la mala imatge que havia donat la universitat queda “netejada”, tot i que és un fet que s’hauria d’haver resolt sense la intervenció de la conselleria pel mig. Juanico ha agraït “l’empenta que vosaltres heu donat perquè una senzilla piulada hagi arribat tan lluny”.