Dimarts, 26 de maig de 2020 - Edició 670
La República

Contraatac de Torra: denuncia a Fiscalia la secretària d’España Global per la propaganda contra el procés

El president assegura que podria haver incorregut en delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia

Avatar
Agències 10/10/2019
La secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha interposat aquest dijous una denúncia davant la Fiscalia contra la secretària d’Estat d’España Global, Irene Lozano, pel document propagandístic que va crear i distribuir aquest organisme intentant desmuntar el procés català. Segons el president, Lozano i els que hi van col·laborar en el document podrien haver incorregut en delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia, i assegura que la secretària d’Estat hauria vulnerat la independència del poder judicial, la presumpció d’innocència dels presos polítics, i el dret a tutela judicial efectiva.

La denúncia centra els fets que trasllada a la Fiscalia en el document ‘La realidad sobre el proceso independentista’ publicat el passat mes d’agost per España Global i distribuït per ambaixades i cos diplomàtic estranger per tal de donar la versió de l’Estat sobre el conflicte català. Segons l’escrit de Torra, Lozano hauria “atemptat directament contra la presumpció d’innocència de les persones investigades o encausades” pel procés, contra “el dret a tutela judicial efectiva, i contra el “dret a la independència i imparcialitat dels òrgans que integren el Poder Judicial”.

A la denúncia s’assenyalen parts del document d’España Global que podrien caure en aquestes faltes i, a més, es considera que es podria estar incorrent en delictes de calúmnies, prevaricació i obstrucció a la justícia. Finalment, Torra demana a la Fiscalia que, a partir de la seva denúncia, “acordi la pràctica de diligències que consideri procedents per tal d’esclarir adequadament els fets i les responsabilitats que se’n puguin derivar”.

Relacionats