Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

[Vídeo] RTVE es flagel·la per dir “presos polítics d’ETA”

Durant una notícia, RTVE va parlar de “presos polítics d’ETA”, una expressió que el seu llibre d’estil prohibeix. De seguida, la cadena va demanar perdó explicant que es tractava d’un […]

Gerard Sesé 06/08/2018

Durant una notícia, RTVE va parlar de “presos polítics d’ETA”, una expressió que el seu llibre d’estil prohibeix. De seguida, la cadena va demanar perdó explicant que es tractava d’un “greu error”.

L’encarregat de narrar la notícia va cometre un greu error o simplement un lapsus? En el camp de la psicoanàlisi, el terme “lapsus”, segons el famós psicòleg Sigmund Freud, es produeix quan apareix una manifestació de l’inconscient en forma d’equívoc que es visibilitza en l’expressió conscient.

Dit d’una altra manera, molts són els periodistes i professionals de RTVE que tenen clar que molts presos d’ETA són presos polítics, així com els ostatges catalans, que alguna vegada, tal com es pot veure al vídeo de més a baix, algun cop també s’han anomenat com a “presos polítics catalans”.

Això sí, el perdó per haver titllat els presos d’ETA com a polítics es va repetir en forma de flagel·lació i penediment extrem. Malgrat això, la presentadora que compungida i amb cara d’atemorida demana perdó, va tota vestida de groc.