Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Collboni i Batlle imposen l’augment de plantilla de la Guàrdia Urbana

Ada Colau ho assumeix amb l’excusa que promocionaran l’entrada de dones al cos policial

Redacció
Redacció 14/12/2019
Pla general de la roda de premsa d'Ada Colau, Jaume Collboni i Albert Batlle on han presentat la nova convocatòria de places de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el dissabte 14 de desembre de 2019. (Horitzontal)

Des del govern es vol facilitar la incorporació de dones al cos per “garantir una total paritat”

El govern municipal de Barcelona ha anunciat aquest dissabte l’ampliació del cos de la Guardia Urbana amb la convocatòria de 260 noves places. Aquesta convocatòria forma part de l’acord de govern entre els comuns i el PSC per dotar el cos policial de 1.000 nous agents durant aquest mandat. Un dels principals objectius que s’ha marcat el govern amb aquest procés selectiu és incorporar més dones a la Guàrdia Urbana. “S’estan revisant totes les maneres de fer d’aquesta oferta pública per garantir una total paritat” ha explicat l’alcaldessa Ada Colau, que també ha subratllat la importància de tenir una guàrdia urbana que vetlli per la “seguretat i la convivència” en una ciutat “tan important”.

El transit de Colau del no a les policies a una demanada constant de més policia en aquest segon mandat

La nova convocatòria de places l’han anunciat aquest dissabte la mateixa alcaldessa Ada Colau acompanyada del primer tinent d’alcalde Jaume Collboni i el tinent de seguretat Albert Batlle. Collboni ha destacat la necessitat de fer una guàrdia urbana de proximitat “com demanen els comerciants, restauradors i veïns”.

Exigeix més Mossos

L’alcaldessa Ada Colau ha destacat “l’esforç” de l’ajuntament per millorar la seguretat a Barcelona i ha reclamat a la resta d’administracions “que també facin els deures”. En aquest sentit ha demanat a la Generalitat que segueixi augmentant la dotació de Mossos d’Esquadra a la ciutat. “Els 300 que van incorporar-se a l’estiu no son suficients” ha dit Colau.

Més dones al cos

Aquesta convocatòria de 260 noves places de Guardia Urbana vol facilitar la incorporació de més dones al cos. Segons ha explicat Ada Colau, en aquests moments les dones representen el 12% de la plantilla. De les 205 persones que van accedir a l’ultima convocatòria i que ara estan estudiant a l’Institut de Seguretat Pública hi ha 65 dones, gairebé un 30%. Per a Colau això és un “canvi de tendència, tot i estar lluny de la paritat”.

Per facilitar l’accés de dones al cos, el tinent de seguretat de Barcelona, Albert Batlle ha dit que s’estan revisant les bases de la convocatòria per eliminar el requisit d’alçada mínima perquè, segons Batlle, “pot privar a ciutadans i ciutadanes que tenen vocació policial accedir al cos”. Batlle també ha explicat que el que es vol no és complir una quota de dones al cos, “sinó que la Guardia Urbana ofereixi un servei amb perspectiva de gènere”.