Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

Colau demana a la UE accés a fons per combatre la crisi econòmica i social

“Cal fugir de les mesures impulsades en 2008”

Avatar
Agències 13/06/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest divendres a la Unió Europea que les ciutats tinguin accés als Fons per a la recuperació econòmica per poder fer front a l’emergència social i a la transició ecològica. Ho ha dit en la primera reunió d’Eurocities amb representants de la Comissió Europea des que van assumir els seus càrrecs a principis d’aquest 2020, ha explicat aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

Colau ha reivindicat ajudes efectives per sortir de la crisi social i econòmica causada pel coronavirus, i ha valorat positivament la creació d’un fons de 750.000 milions, encara que ha demanat “fugir” de les mesures impulsades en 2008. “Aquelles van incrementar unes desigualtats que encara no s’han pogut revertir, necessitem que aquesta vegada els fons no estiguin condicionats per polítiques d’austeritat”, ha afegit l’alcaldessa en la seva intervenció.

A més, ha marcat com a prioritat les polítiques d’habitatge, amb l’objectiu de protegir un dret fonamental, però també com un instrument econòmic per generar ocupació, i ha recordat que aquesta problemàtica no és exclusiva de les ciutats.

Relacionats