Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Canvis a la selectivitat: estudiants sis centres catalans participen una prova pilot d’accés a la universitat

L’objectiu és ajustar i harmonitzar els exàmens que es començaran a implementar el juny de 2024

Redacció 14/03/2023
Diversos estudiants de primer de Batxillerat participa en la prova pilot d’accés a la universitat del Ministeri d'Educació. Data de publicació: dimarts 14 de març del 2023, 15:35 Localització: Barcelona Autor: Ministeri d'Educació

Alumnes de primer de Batxillerat de sis centres catalans han participat aquest dimarts en una prova pilot d’accés a la universitat. En total s’ha fet en una cinquantena de centres de l’estat espanyol en una iniciativa organitzada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional a dotze comunitats i ciutats autònomes. La prova servirà per ajustar i harmonitzar els exàmens que es començaran a implantar el juny de 2024, adaptant-se als nous currículums i avançant cap a un model més competencial.

A cadascun dels centres, els estudiants han realitzat dos exercicis: un de una matèria comuna (Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera o Filosofia) i un altre de la matèria obligatòria de modalitat que cursa l’alumne o alumna (Dibuix Artístic, Llatí, Humanitats i Ciències Socials, Matemàtiques).

A més, han completat uns qüestionaris cognitius i s’han fet entrevistes amb tècnics del Ministeri i de les comunitats autònomes, que permetran analitzar l’impacte de la prova en funció de l’alumnat participant. La prova s’ha dut a terme a sis centres de Catalunya; cinc d’Astúries; cinc de Cantàbria; cinc de la Rioja; cinc del País Valencià; cinc de Castella la Manxa; cinc de Canàries; quatre de les Illes Balears; tres de Navarra; tres d’Extremadura; dos de Ceuta i dos de Melilla.