Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Aragonès proposa al PSOE “recuperar la declaració de Pedralbes”

El vicepresident legítim creu que Catalunya i Espanya viuen un conflicte “entre la legalitat vigent i la legitimitat democràtica”

Aleix Ramirez Morlans 31/05/2019
Pere Aragonès, vicepresident del Govern / Cercle d'Economia

Pere Aragonès ha demanat al PSOE que torni a la taula del diàleg, “ja tenim un part de partida i és la declaració de Pedrables”, ha expressat el vicepresident del Govern a les Jornades del Cercle d’Economia a Sitges. En aquest sentit, el dirigent d’ERC veu el cas català com “un conflicte entre legalitat vigent i legitimitat democràtica”.

El vicepresident i conseller d’Economia insisteix que cap sentència o “solució penal” no resoldrà res, “encara apareixeran més independentistes”. De cara al futur, Aragonès ha fet una crida a “crear grans majories i consensos, l’independentisme té un projecte que vol compartir amb tothom”.

Retorn de les empreses a Catalunya

Des de la Generalitat s’ha fet una crida al retorn de les empreses que van marxar de Catalunya després del referèndum de l’1 d’octubre. “Ho facilitarem, mitjançant el respecte a l’estabilitat política i una voluntat de resoldre les coses amb diàleg”, afirma Aragonès.

El responsable de les finances catalanes també ha utilitzat el seu discurs davant els empresaris per demanar la fi de la intervenció financera de la Generalitat per part de l’Estat. En aquest sentit, el polític republicà ha demanat al Gobierno “sortir de les zones de confort”.

Pere Aragonès, junt amb Juan José Bruguera i Jaume Guardiola / Aleix Ramírez