Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Alejandro Fernández creu que Aragonès vol seduir els comuns amb la “proposta àmplia” d’autodeterminació: “Cap novetat”

El líder del PPC rebutja mantenir l’invent” de la taula de diàleg si Feijóo arriba al poder

Agències 23/08/2022

El president del PPC, Alejandro Fernández, creu que la “proposta àmplia” d’autodeterminació més enllà de l’independentisme que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, vol plantejar al debat de política general “no és cap novetat” i pretén “aconseguir la complicitat dels comuns”. Entrevistat a Catalunya Ràdio aquest dimarts, el dirigent popular ha considerat que aquest plantejament “és el que fa temps que està traslladant” Aragonès i que la solució al conflicte polític català ha d’ajustar-se a la Constitució. El president català ha avançat aquesta idea en una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

 

És per això que ha rebutjat un mecanisme com la taula de diàleg argumentant que no apareix a la Carta Magna i que “al final és una presa de pèl”, ha afirmat. “Ha donat algun resutlat tangible aquesta taula de diàleg? La veritat és que no i no és que ho digui jo: ho diuen els mateixos participants, alguns amb uns termes d’una serveriat extraordinària”, ha argumentat.

 

Després que Aragonès assegurés que mantindria la taula de diàleg en cas que el PP arribés a La Moncloa, Fernández li ha respost que els populars aposten per la conferència de presidents autonòmics i per la negociació parlamentària i no per “invents que no encaixen amb el sistema”.

 

Estalvi energètic

 

Preguntat sobre el decret d’estalvi energètic aprovat pel govern espanyol i que la Comunitat de Madrid vol dur al Tribunal Constitucional, ha expressat “dubtes” sobre la legalitat de la norma perquè conté “determinades mesures al límit de la vulneració de drets fonamentals”.