Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Xinesos, veneçolans i romanesos van liderar les compres d’immobles d’estrangers a Catalunya el 2020

ACN Barcelona.-Les vendes d’immobles a estrangers van suposar poc més d’un 10% de les operacions immobiliàries que es van fer a Catalunya l’any 2020, segons les xifres que aporta l’Estadística […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Barcelona.-Les vendes d’immobles a estrangers van suposar poc més d’un 10% de les operacions immobiliàries que es van fer a Catalunya l’any 2020, segons les xifres que aporta l’Estadística Registral Immobiliària, i dins d’aquest percentatge, xinesos, veneçolans i romanesos van liderar les compres. En concret, les persones de nacionalitat xinesa són les estrangeres que més immobles van comprar l’any passat a la demarcació de Barcelona. Les de nacionalitat veneçolana es van situar al capdavant de les compres a les demarcacions de Girona i Tarragona. I les de nacionalitat romanesa van ser les estrangeres que més immobles van comprar a la demarcació de Lleida.

Si es tenen en compte el 100% de les operacions que es van fer l’any passat, tant les protagonitzades per estrangers com per les persones del país, el 15,8% de les compra-vendes van ser d’habitatges nous lliures, el 0,8% d’habitatges nous protegits i el 83,4% d’habitatges de segona mà. En el context del conjunt de l’Estat, les dades indiquen que les operacions van baixar un 16,7% en relació a l’any anterior.Un altre fet destacable és que la demanda es va enfocar cap a un habitatge de més superfície, fet que els impulsors de l’estudi atribueixen al context de confinament i pandèmia. Al conjunt de l’Estat, el 52,2% de les operacions s’han fet amb immobles de més de 80 metres quadrats, gairebé dos punts més que l’any anterior.Pel que fa al nombre d’hipoteques, l’any passat se’n van signar a Catalunya 54.691, un 6,8% menys que el 2019.