Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

UP reclama inversions i consens per garantir el subministrament d’aigua de la pagesia al Camp de Tarragona i al Priorat

ACN Reus – Unió de Pagesos reclama a l’administració les inversions necessàries per abastir d’aigua els conreus de les comarques del Camp de Tarragona i del Priorat. El sindicat, a […]

Agències 08/08/2022

ACN Reus – Unió de Pagesos reclama a l’administració les inversions necessàries per abastir d’aigua els conreus de les comarques del Camp de Tarragona i del Priorat. El sindicat, a través d’un comunicat, recorda que les necessitats d’abastiment de la pagesia en aquesta campanya són molt superiors a l’aigua disponible al pantà de Siurana per cobrir-les a causa de la sequera. Per aquest motiu, des del sindicat es considera que els ajuntaments haurien d’alliberar aigua de l’embassament de Siurana i utilitzar aigua del CAT, i també s’haurien de reutilitzar totes les depuradores del Baix Camp.

El sindicat demana a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que reprengui el projecte de reutilització de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Reus per als conreus del Baix Camp i el Tarragonès amb l’objectiu d’alliberar aigua de l’envasament del Siurana, i també demana al Departament que impulsi un reg de suport al Priorat, com es va comprometre a dur a terme. 

Unió de Pagesos insisteix en la necessitat, dins de la situació de sequera que viu el país, que per acabar la campanya de reg al Camp de Tarragona, sense desabastir municipis del Priorat, cal que la Comunitat de Regants de Riudecanyes aprofiti al màxim la capacitat de l’embassament de Riudecanyes. 

El sindicat apel·la a la “generositat” dels ajuntaments del Camp de Tarragona, “demostrada en altres ocasions”, perquè es pugui alliberar aigua del Siurana. “És la clau per possibilitar-ho i tenir-ne millor disponibilitat en el futur”, conclou el sindicat.