Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Units per Avançar reclama a Aragonès una taula de diàleg a Catalunya i que fixi la mirada “en la política concreta”

ACN Barcelona.-Units per Avançar reclama al president del Govern, Pere Aragonès, que lideri una taula de diàleg “al sí de Catalunya” en què puguin seure els partits polítics amb representació […]

Avatar
Agències 08/09/2021

ACN Barcelona.-Units per Avançar reclama al president del Govern, Pere Aragonès, que lideri una taula de diàleg “al sí de Catalunya” en què puguin seure els partits polítics amb representació parlamentària. És la demanda que fan mitjançant un manifest amb motiu de la Diada. El partit d’Albert Batlle i Ramon Espadaler apunta que els indults i la taula de diàleg entre governs “obren un nou horitzó en les complexes relacions entre Catalunya i Espanya” i creuen que “haurien de generar nous espais de diàleg i de concertació al si de Catalunya”. “Difícilment podrem aprofundir en el diàleg amb el govern espanyol si no el propiciem entre catalans”, argumenten.

La formació creu que si no se celebra un espai de diàleg amb els grups parlamentaris “una part molt relelvant del país no se sentirà representada” a la taula de negociació entre executius, que ha de reunir-se la setmana que ve a Barcelona. UxA també apunta que la recuperació de la salut i la superació de la crisi econòmica constitueixen un repte col·lectiu “que ha de perseguir la cohesió social”.”Tots aquests reptes exigeixen al Govern i al conjunt de forces polítiques parlamentàries fixar la mirada en la política de les coses, en la política concreta, tan menystinguda per un Govern gairebé exclusivament centrat en l’anomenada qüestió nacional al llarg d’aquests darrers anys de l’anomenat procés”, conclouen.