Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

Una comissió de l’ICAB demana al jutjat que suspengui cautelarment l’experiment amb cadells de Beagle

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i l’Associació Lex Ànima han presentat al Jutjat del Contenciós Administratiu de ¨Barcelona una petició de mesures cautelars perquè se suspengui l’experiment amb 38 cadells de gos de la raça Beagle que duen a terme el Parc Científic de la Universitat de Barcelona i Vivotecnia. Ambdues entitats demanen que es prenguin “mesures cautelaríssimes urgents” atesa la “gravetat i urgència de l’afer” fins que es resolgui “el procediment obert en via administrativa i el recurs contenciós que es pugui interposar”. Al·leguen que l’objecte del contracte públic entre la UB i Vivotecnia és “il·lícit” i que hi ha “alternatives” a l’experimentació amb animals.

Segons les dues entitats, la llei de protecció dels animals utilitzats per a experimentació prohibeix aquesta pràctica si existeix un mètode alternatiu.

Publicitat

Alhora denuncien que s’ha vulnerat la normativa en la tramitació administrativa, atès que abans de la licitació no s’ha convocat la Comissió d’Experimentació Animal perquè valori, precisament, si hi ha mètodes alternatius o si el protocol de l’experiment compleix amb la legalitat. Afegeixen que tampoc s’ha emès la corresponent autorització prèvia a la licitació.

Finalment, des de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals es recorda que l’abril del 2021 “es va fer públic un vídeo gravat als laboratoris de Vivotecnia per una extreballadora”, amb imatges de “tortures infringides de forma gratuïta i intencionada” als animals que hi havia. Arran d’aquestes imatges, l’empresa està sent objecte d’una investigació judicial per presumpte maltractament animal.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió