Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

UGT exigeix arribar “fins al final” per determinar les causes de l’accident de Súria

ACN Barcelona – El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez ha exigit arribar “fins al final” per determinar les causes de l’accident a la mina de Súria que aquest dijous […]

Agències 10/03/2023

ACN Barcelona – El secretari general d’UGT, Josep Maria Álvarez ha exigit arribar “fins al final” per determinar les causes de l’accident a la mina de Súria que aquest dijous va causar tres víctimes mortals i es “prenguin totes les mesures perquè no torni a passar”. Álvarez ha lamentat que es tracta d’una situació “tràgica” i “dramàtica” i ha destacat que “darrera els accidents de treball sempre hi ha alguna mancança que es podria haver evitat”. Així mateix, el líder sindicat, que ha expressat el condol per les tres víctimes mortals, ha reclamat a les administracions públiques que vetllin per la seguretat a les mines i aquesta sigui “la primera de les regles de funcionament” en el sector tot i que aquestes fossin privatitzades fa uns anys.

Al seu torn, el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, també ha demaant que s’aclareixin les causes de l’accident. “Si és una mala pràctica, s’hauran de depurar responsabilitats. Volem estudis seriosos del què ha passat i que hi hagi transparència”, ha assenyalat Ros al costat d’Álvarez, abans de participar en una protesta a la Plaça Sant Jaume dels treballadors de les companyies de transport concessionàries del transport de viatgers a l’AMB.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha lamentat el sinistre laboral mortal d’aquest dijous a la mina de Súria i ha recordat que de moment hi ha una investigació en marxa per esbrinar les causes de l’accident. En declaracions a l’ACN, Pacheco ha comentat que en aquest procés també caldrà determinar si l’empresa hi té alguna responsabilitat. “Tres companys molt joves s’han deixat la vida a la feina”, ha lamentat.

Així mateix, Pacheco ha apuntat que el sector miner compta amb unes polítiques que prevenció de riscos laborals molt “específiques” i que en qualsevol cas s’està analitzant la situació.