Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Trenta eurodiputats veuen amb “preocupació” que el PSOE pugui “abandonar” l’opció de regular els lloguers

ACN Brussel·les.-Trenta eurodiputats de 10 estats membres de la Unió Europea han escrit una carta al ministre José Luís Ábalos per reclamar que reguli els lloguers i expressar la seva […]

Avatar
Agències 24/03/2021

ACN Brussel·les.-Trenta eurodiputats de 10 estats membres de la Unió Europea han escrit una carta al ministre José Luís Ábalos per reclamar que reguli els lloguers i expressar la seva “preocupació” per les informacions que apunten que la nova llei d’Habitatge podria “abandonar” aquesta mesura. En aquest sentit, els eurodiputats, entre els que hi ha Ernest Urtasun (Comuns), Diana Riba (ERC), Jordi Solé (ERC) i membres alemanys, portuguesos o francesos del grup dels Verds i l’Esquerra Unitària (GUE), afirmen que el dret a l’habitatge és fonamental i recorden que l’Eurocambra ja va demanar als estats que “estableixin disposicions legals, incloses normes clares sobre el lloguer, per protegir els drets dels inquilins”.

A la seva carta, els eurodiputats remarquen que la resolució del Parlament Europeu ja advertia que “no regular el mercat immobiliari i els agents financers que hi operen per garantir l’accés a un habitatge assequible i adequat per a tothom suposaria l’incompliment de les obligacions en el dret a l’habitatge” que tenen els estats. Per això, exigeixen al PSOE que compleixi amb l’acord de coalició que va signar amb Podem. Segons els eurodiputats signants de la carta, la regulació dels lloguers és una mesura “en línia amb el que ja fan molts països de la Unió Europea” i “marca el camí”. En aquest sentit, demanen que la nova llei d’habitatge a Espanya “contribueixi a posar fi a les greus violacions del dret a l’habitatge” i “reflecteixi plenament l’esperit de la resolució del Parlament Europeu”. “És primordial que Espanya posi en marxa com abans millor mesures de control del lloguer”, apunten.