Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Tortosa tanca l’exercici 2019 amb un romanent de 6,2 MEUR

ACN Tortosa.-L’Ajuntament de Tortosa ha liquidat els comptes del 2019 amb un romanent de tresoreria de 6.225.000 euros. L’estalvi net és de 3,5 milions durant l’exercici. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Tortosa.-L’Ajuntament de Tortosa ha liquidat els comptes del 2019 amb un romanent de tresoreria de 6.225.000 euros. L’estalvi net és de 3,5 milions durant l’exercici. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha demanat al govern espanyol que autoritzi els ajuntaments a disposar d’aquests recursos per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus i proposa invertir-los en mesures per ajudar a famílies, empreses, PIMEs i autònoms estan patint els efectes del confinament. Roigé demana que l’executiu estatal modifiqui la Llei d’estabilitat pressupostària i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) per disposar dels superàvits.

Els resultats de l’exercici 2019 milloren els de l’any anterior, com ha assenyalat Roigé, “fruit de la bona gestió financera de l’Ajuntament” i sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania, amb els impostos “congelats” els últims anys. Seguretat i incivisme D’altra banda, en l’àmbit de la seguretat, els Mossos d’Esquadra han fet aquest dimarts una detenció per un cas de violència masclista. Roigé ha recordat el telèfon de Serveis Socials de l’Ajuntament (977 58 58 10) i del telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista (900 900 120) per fer comunicar qualsevol situació que es pugui produir. Dilluns i dimarts es van aixecar 36 actes més a Tortosa pel trencament del confinament – 16 fetes per la Policia Local-. Roigé també ha demanat a la ciutadania que sigui responsable amb el material de protecció perquè ha augmentat el nombre de guants que es troben llençats a terra, sobretot prop dels supermercats. “No podem permetre aquestes actituds incíviques, i menys aquests dies, ja que suposen un possible problema de salut i ens fan activar uns recursos de neteja viària que hem de dedicar a tasques de desinfecció en altres punts de la ciutat”, ha dit.